• Lietuvos verslininkai tyrė verslo galimybes Armėnijoje

    by  • 9 rugsėjo, 2014 • Naujienos, Verslas

    Armėnijos ir Lietuvos respublikų vėliavos

    Šių metų liepos 30 d. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo direktoriaus Romualdo Ambroževičiaus vadovaujami Lietuvos verslininkai lankėsi Armėnijoje. Kaip teigė Jerevano prekybos ir pramonės rūmų vykdomasis direktorius Karenas Martirosianas, Lietuvos verslo atstovai domėjosi verslo galimybėmis su Armėnija.  Anot K. Martirosiano, susitikimo metu buvo aptarta abipusių ryšių plėtra ir pasiekti tam tikri susitarimai.

    Armėnijos verslininkų atstovas teigė, kad Lietuvos verslininkų delegacija atvyko savo iniciatyva. Jerevano prekybos ir pramonės rūmų vykdomasis direktorius pažymėjo, kad verslininkai iš Lietuvos turėjo nemažai įdomių pasiūlymų. Pirmąją dieną įvyko sutikimai tarp žemės ūkio, maisto pramonės, transporto ir logistikos verslo abiejų šalių atstovų. Susitikimų metu aptartos eksporto ir importo tarp abiejų šalių skatinimo galimybės. Savo ruožtu susitikime dalyvavęs Lietuvos ambasados Armėnijoje atstovas Saulius Valainis patikino, kad ateityje Armėnija sulauks daugiau mūsų šalies verslininkų, ir pakvietė armėnų verslo atstovus apsilankyti Lietuvoje.

    Anot ambasados atstovo S. Valainio, Armėnijos įstojimas į Eurazijos ekonominę sąjungą atvers naujų dvišalio bendradarbiavimo galimybių tarp Lietuvos ir Armėnijos. Jo nuomone, Armėnijai derėtų įsisavinti Europos Sąjungos rinkas, tuo tarpu Lietuvai atsivertų galimybės pasinaudoti Armėnijos rinka ir jos ryšiais su Rusija bei kitomis pietinio regiono šalimis. Lietuvos ambasados atstovas verslininkų susitikime taip pat pabrėžė, kad Armėnija yra  šalis, turinti didelį turistinio verslo potencialą, dėl investicijų į turizmą ir infrastruktūrą galinti konkuruoti su žymiausiomis turizmo šalimis.

    Šaltinis: http://arka.am/en/news/business/lithuanian_business_people_are_in_armenia_to_explore_its_business_opportunities/

    About