• Armėnijos–Lietuvos santykiai šiais metais bus dar produktyvesni

    by  • 27 sausio, 2015 • Aktualijos, Naujienos

    Erikas Petrikas ir Eduard Šarmazanov

    Armėnija yra suinteresuota tęsti politinį diskursą tiek su Lietuva, tiek su kitomis Europos Sąjungos šalimis. Tai buvo pagrindinė mintis, kurią sausio 15 d. Jerevane susitikimo su Lietuvos ambasadoriumi Eriku Petriku metu išreiškė Armėnijos nacionalinės asamblėjos vicepirmininkas Eduardas Šarmazanovas (jis taip pat yra ir Armėnijos – Lietuvos tarpparlamentinės grupės Armėnijos nacionalinėje asamblėjoje vadovas).

    Asamblėjos spaudos tarnyba taip pat pranešė, kad susitikimo metu E. Šarmazanovas gyrė Armėnijos–Lietuvos santykius ir praėjusiais metais vykusį bendradarbiavimą įvertino kaip itin produktyvų. Abu pašnekovai susitikimo metu aptarė galimybes, kurios padėtų stiprinti ir plėsti ryšius tarp abiejų šalių.

    Savo ruožtu ambasadorius Erikas Petrikas išreiškė gilią užuojautą dėl tragiškų sausio 14 d. įvykių Giumri mieste, kurie pareikalavo nekaltų žmonių aukų. Panašiai kaip ir pašnekovas, Lietuvos ambasadorius praėjusių metų abiejų šalių bendradarbiavimą ir pasiektus rezultatus laiko produktyviais ir išreiškė tvirtą įsitikinimą, kad ateinančiais metais bendradarbiavimas stiprės ir duos dar daugiau teigiamų rezultatų.

    Ambasadorius E. Petrikas taip pat perdavė E. Šarmazanovui Lietuvos–Armėnijos parlamentinės grupės prie Lietuvos Respublikos Seimo vadovų kvietimą aplankyti Lietuvą. Armėnijos nacionalinės asamblėjos vicepirmininkas šį kvietimą mielai priėmė.

    Šaltinis: http://news.am/eng/news/247874.html

    About