• Sandra Daukšaitė-Petrulėnė Armėnijoje vaidins su Holivudo žvaigžde: gavo pagrindinį vaidmenį

    by  • 25 gruodžio, 2015 • Aktualijos

    Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr. / Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

    2015 birželio 2d. 12:12

    Aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė filmuosis naujausioje garsaus armėnų režisieriaus Jivano Avetisiano juostoje „Paskutinis gyventojas“. Lietuvių aktorei filme skirtas pagrindinis vaidmuo, kartu su ja juostoje pasirodys ir garsus Holivudo aktorius Homayounas Ershadi.

    Apie naują karjeros vingį Žmonės.lt patvirtino pati S.Daukšaitė-Petrulėnė. Jau trečiadienį ji išvyksta į Armėniją repetuoti, o tikrieji filmavimo darbai suplanuoti rugpjūtį. Nufilmuoti juostą planuojama per mėnesį, žiūrovus ji turėtų pasiekti 2016-aisiais.

    Filmą „Paskutinis gyventojas“ režisuos kino festivalio „Golden Apricot“ nugalėtojas, armėnas Jivanas Avetisianas. Kaip Žmonės.lt pasakojo S.Daukšaitė-Petrulėnė, diskusija dėl bendradarbiavimo prasidėjo dar prieš porą metų. „Režisierius pasižiūrėjo filmą „Santa“. Jam patiko mano darbas, todėl pakvietė vaidinti ir savajame“, – sakė aktorė.

    Juostoje jai skirtas pagrindinis vaidmuo. „Tai bus išprotėjusios moters vaidmuo. Veiksmo laikas – 1988-ieji, Kalnų Karabache vyksta etniniai konfliktai. Šiame kontekste išryškėja tėvo ir dukters santykis – draugystė, prisirišimas, meilė, atjauta… Ten bus paliesta daug jautrių temų, nes ta dukra iš tiesų ne jo. Ji yra lietuvė, kurią tas „tėvas“ pasiėmė po to, kai mirė jos motina – seselė, išgelbėjusi jo gyvybę…“ – apie filmą pasakojo aktorė.

    „Turėjau galimybę

    pabendrauti su Homayounu Ershadi.

    Koks jis įdomus žmogus! „

    Kartu su S.Daukšaite-Petrulėne juostoje vaidins ir Holivudo garsenybė – Kanų Auksinę palmės šakelę pelnęs iraniečių aktorius Homayounas Ershadi, žiūrovams geriausiai pažįstamas iš pernai pasirodžiusio filmo „Ieškomiausias žmogus“ (angl. „A Most Wanted Man“).

    Lietuvė jau turėjo progos susipažinti su būsimu kolega – Armėnijoje lankėsi pernai spalį.

    „Tada apsižiūrėjau, pabendravau su kitais aktoriais, pačiu režisieriumi. Tada nuvažiavome į Kalnų Karabachą. Tai įspūdingos vietos… Ten taip gražu. Augmenija panaši į mūsiškę, bet kalnai, senoviniai pastatai, šventyklos kalnų viršūnėse… Žiūri ir suvoki, kad matai tokią istoriją ir tokią didingą praeitį, kad eina šiurpai. Turėjau galimybę pabendrauti su Homayounu Ershadi. Koks jis įdomus žmogus! Turi tokią patirtį, yra toks inteligentiškas, labai kultūringai bendrauja.“

    Prieš išvykdama į egzotinę šalį S.Daukšaitė-Petrulėnė neslepia jaudulio: „Yra ir džiaugsmas, ir nerimas. Labai sunku čia, Lietuvoje, palikti dukras. Bet tai pasiūlymas, kurio atsisakyti būtų neprotinga ir profesine, ir pažintine prasme.“

    Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Vida Press nuotr./Homayounas Ershad

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Sandra Daukšaitė Petrulėnė su vyru ir dukra

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Šaltinis: http://www.15min.lt/zmones/naujiena/lietuva/sandra-dauksaite-petrulene-armenijoje-vaidins-su-holivudo-zvaigzde-gavo-pagrindini-vaidmeni-3-507019

    About