• L. Linkevičius: Lietuvos ir Armėnijos ekonominis bendradarbiavimas turi neišnaudoto potencialo

    by  • 25 gruodžio, 2015 • Aktualijos

    Lietuvos ir Armėnijos tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos nariai

    2015-11-26 / 17:03 — LRT.lt

    Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius lapkričio 26 dieną susitiko su Lietuvoje viešinčiu Armėnijos ūkio ministru Karenu Chshmaritianu bei Lietuvos ir Armėnijos tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos nariais. Susitikime aptartos ekonominių ryšių stiprinimo perspektyvos, skelbia užsienio reikalų ministerija.

    L. Linkevičius pasveikino lapkričio 27 d. įvyksiantį pirmąjį Tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį ir išreiškė viltį, kad pradedanti veiklą Tarpvyriausybinė komisija pasitarnaus dvišalio ekonominio bendradarbiavimo stiprinimui. Ministrai pasidžiaugė, kad Lietuvos ir Armėnijos dvišalės prekybos apimtys per penkerius metus išaugo daugiau nei 5 kartus.

    L. Linkevičius pažymėjo, kad pastaraisiais metais surengtos verslo misijos iš Lietuvos ir Armėnijos rodo abipusį susidomėjimą vieni kitų rinkomis. Ministras pabrėžė, kad ekonominio bendradarbiavimo potencialas yra ir būtina jį išnaudoti.

    Lietuvos diplomatijos vadovas ypač akcentavo šalies interesą eksportuoti į Armėniją maisto produktus, elektros ir atsinaujinančios energijos prietaisus, medicininę įrangą, informacinių technologijų, logistines paslaugas.

    Ministras taip pat pasveikino Armėnijos atstovus dėl priimto sprendimo pradėti derybas su Europos Sąjunga dėl naujo rėminio bendradarbiavimo susitarimo. Lietuva tikisi, kad derybos vyks konstruktyviai, o naujasis susitarimas atvers naują ES ir Armėnijos santykių puslapį. L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva palaiko Armėnijos dalyvavimą Rytų partnerystės programoje, paragino plačiau pasinaudoti siūlomu sektoriniu bendradarbiavimu, stiprinti transporto jungtis.

    Šaltinis: http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/120832/l_linkevicius_lietuvos_ir_armenijos_ekonominis_bendradarbiavimas_turi_neisnaudoto_potencialo

    About