• Vardan Hovanissian ir Emre Gültekin koncertas

    by  • 22 sausio, 2016 • Aktualijos, Kultūra

    Emre Gültekin ir Vardan Hovanissian

    Vasario mėnesio pradžioje Vilniuje ir Kaune pirmąkart lankysis Armėnijos ir Turkijos tradicinės muzikos meistrų duetas – duduku grojantis Vardan Hovanissian ir sazo žinovas Emre Gültekin. Šie kūrėjai pristatys savo pirmąjį bendrą albumą „Adana“, skirtą paminėti šimtosioms armėnų tautos genocido metinėms. Egzotiška ir natūrali tarsi kvėpavimas dueto muzika pakylėja klausytoją bei atskleidžia vilties triumfą prieš neapykantą ir istoriją. Tai yra subtilus dviejų draugų ir dviejų bendras šaknis turinčių kultūrų susitaikymo skambesys.

    Harmoningos armėnų ir turkų dainų tekstų partijos, melancholiškas duduko tembras ir virtuoziški sazo bei tambūro instrumentų garsai atskleidžia šviesiąją istorijos pusę.

    Daugiau nei prieš dešimtį metų susitikę sielos broliai Vardan Hovanissian ir Emre Gültekin sienas įveikusią muzikinę draugystę 2015 m. įamžino savo pirmajame albume „Adana“. Jis tapo ne vien nuoroda į Turkijos miestą, vos prieš šimtmetį sudavusį skaudų smūgį armėnams genocido metu, tačiau ir vilties simboliu – kūrėjams Adana yra vieta, kurioje armėnai bei turkai gyvena harmonijoje.

    Ateikite ir pasiklausykite šių dviejų skirtingų tautų sūnų ir muzikos virtuozų atliekamų kurinių.

    Daugiau informacijos rasite čia: http://www.gmgyvai.lt/lt/vardan-hovanissian-emre-gultekin

     

     

    About