• A. Grigorian pripažinta geriausia operos soliste

    by  • 25 gruodžio, 2016 • Aktualijos

    Asmik Grigorian                                       © P.Gasiūno nuotr.

    DELFI

    2016 m. gegužės 16 d. 12:01
    Sekmadienio naktį režisierė Dalia Ibelhauptaitė pasidžiaugė nuostabia naujiena: operos solistė Asmik Grigorian laimėjo geriausios jaunos solistės titulą. Šie apdovanojimai vadinami operos „Oskarais“.

    Savoy teatre Londone vyko ketvirtoji tarptautinių operos apdovanojimų ceremonija. Operos Oskarais praminti įvertinimai kasmet pasiekia klasikinės muzikos pasaulio geriausius. Tai – vienintelis tokio pobūdžio renginys apimantis šio žanro profesionalų darbą visame pasaulyje, o taip pat ir visose operos srityse: nuo solistų, iki dailininkų ir iš naujo atrastų kūrinių.
    Šiemet iš didžiulio 1000 nominacijų sąrašo, kurį sudarė profesionalūs operos vertintojai, apdovanojimai buvo išskirstyti į 20 kategorijų, kuriose varžėsi po šešis nominantus. Operos apdovanojimuose vertinami individualūs gabumai, vertingiausi pastatymai ir plataus užmojo indėliai į operos sferą. Renginys taip pat skiria nemažai stipendijų iš Operos apdovanojimų fondo, siekiant remti kylančius talentus muzikų bendruomenėje.
    „Sveikiname, mylime ir nepaprastai didžiuojamės tavo tarptautiniu pasiekimu. Geriausia jauna metų solistė tarptautiniuose operos „Oskaruose“ – beprotiškai didelis pasiekimas. Ir jis dar didesnis ir iškilesnis, nes dvejus metus iš eilės mūsų lietuvių merginos nuneša jį be konkurencijos pasaulyje! Tokiomis minutėmis mane apima nepaprastai šviesus jausmas. Dėl tokių minučių verta gyventi ir dirbti, nes žinau, kad visi sunkūs ir kartais alinantys darbai, viskas, kas buvo sudėtingame kelyje į tas aukštumas – viskas buvo verta! Verta, nes jūsų talentą ir darbą mato pasaulis. Net jeigu Lietuva, mūsų namai, kartais ir nesupranta jūsų darbų mastelio, nesugeba ir neįstengia įvertinti jūsų taip, kaip pasaulis, bet viskas buvo verta, nes prisidėjo prie tų vidinių patirčių, kurios ir atnešė šios dienos rezultatus“, – savo feisbuko paskyroje rašė D. Ibelhauptaitė.
    Pati A. Grigorian tik kukliai padėkojo visiems, kurie ja tikėjo.
    Thank you very much to all who trust me and believe in me.
    Thank you!

    About