• Lietuvoje paminėta Armėnijos nepriklausomybė

    by  • 25 gruodžio, 2016 • Aktualijos

    Vilniaus Kongresų rūmai

    2016-10-11 / 23:14 — Margarita Alper,

    Kongresų rūmuose antradienio vakarą vyko koncertas, skirtas Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimo 25-mečiui ir Armėnijos nepriklausomybės sukakčiai. Koncerte armėnų ir lietuvių kompozitorių kūrinius grojo garsūs Armėnijos ir Lietuvos muzikantai.

    Antradienio vakaro koncerto programoje – garsiausi lietuvių ir armėnų kompozitorių kūriniai, tai Aramo Chačaturiano siuitos iš „Spartako“ bei valsas, noktiurnas iš „Maskarado“, vieno garsiausių Armėnijos 20-ojo amžiaus kompozitorių Arno Babadžaniano „Herojinė baladė fortepijonui ir orkestrui“, taip pat Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema „Miške“. Specialiai renginiui paruoštą programą kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru atliko garsūs armėnų solistai baritonas Gevorgas Hakobianas ir pianistas Armenas Babakhanyanas, koncerte dirigavo du dirigentai – Gintaras Rinkevičius ir Konstantinas Orbelianas, Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas ir Jerevano operos teatro meno vadovas.

    „Man labai patinka Lietuva, aš su dideliu džiaugsmu dirbu su šiuo orkestru, tai aukšto lygio profesionalai, puikus orkestro skambesys, seniai draugauju su G. Rinkevičiaus orkestru. Dar kai dirbau ir gyvenau Maskvoje, dažnai lankydavausi Rinkevičiaus orkestro koncertuose“, – sakė dirigentas iš Armėnijos K. Orbelian.

    Šis koncertas skirtas Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimo 25 metų sukakčiai ir Armėnijos nepriklausomybės sukakčiai. Pasak Armėnijos ambasadoriaus Lietuvoje, tokią progą norėjosi tinkamai paminėti.

    „Lietuva buvo pirmoji valstybė pripažinusi Armėnijos nepriklausomybę, todėl nusprendėme, kad tai turi būti paminėta tinkamai ir, mano supratimu, tam tinkamiausia – didelis klasikinės muzikos koncertas, todėl man labai smagu, kad abu maestro sutiko diriguoti šiam koncertui drauge su talentingais muzikantais“, – sakė Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Tigranas Mkrtčianas.

    Koncerto programoje be minėtų kūrinių skambės ir arijos iš Bizė operos „Karmen“, Sergejaus Rachmaninovo operos „Aleko“, Michailo Ipolitovo – „Ivanovo kūriniai“.

    About