• Armėnijos ambasadorius: prekybos apyvarta su Lietuva ženkliai išaugo

    by  • 25 vasario, 2017 • Aktualijos, Naujienos

    Šių metų sausio 11 d. Armėnijos ambasadorius Lietuvai Tigran Mkrtchyan susitiko su Lietuvos premjeru Sauliumi Skverneliu.
    Susitikimo metu buvo Lietuvos premjeras pasidžiaugė esama ekonominio bendradarbiavimo pažanga tarp abiejų šalių ir pažymėjo, kad dvišalis bendradarbiavimas kultūros, mokslo ir švietimo srityse taip pat turi potencialo sėkmingai vystytis.

    Ambasadorius savo ruožtu pažymėjo, kad palyginus su ankstesniais metais prekybos apyvarta tarp abiejų šalių ženkliai išaugo. Jis taip pat pažymėjo, kad Armėnija pasirengusi toliau vystyti dvišalius santykius su Lietuva skirtingose srityse. Ambasadorius pridūrė, kad ekonominė diplomatija yra viena iš prioritetinių Armėnijos vyriausybės sričių.

    Be to, pašnekovai atkreipė dėmesį į Armėnijos-Lietuvos tarpvyriausybinės komisijos formatą. Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė būtinybę surengti sekančią komisijos sesiją 2017 metais, pažymėdamas visišką Lietuvos paramą tolesniam bendradarbiavimo  tarp Armėnijos ir Lietuvos gilinimui tiek tarpvalstybiniame tiek dvišaliame lygmenyje.

    Tolesnio pokalbio metu ambasadorius ir premjeras aptarė vykstančias , Armėnijos ir ES struktūrinio susitarimo ir vizų režimo supaprastinimo, derybas. Susitikimo pabaigoje Lietuvos premjeras išreiškė geriausius palinkėjimus savo kolegai Armėnijoje Karen Karapetyan, teigiamai atsakydamas į kvietimo atvykti laišką.

     

    Šaltinis: https://news.am/eng/news/367146.html

     

    About