• Lietuvos Respublikos Seimo komiteto vadovas: santykiai su Armėnija pasiekė aukščiausią lygmenį

    by  • 25 vasario, 2017 • Aktualijos, Naujienos

    Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Tigranas Mkrtchyanas  susitiko su Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininku Juozu Bernatoniu. Susitikimo pradžioje  Tigranas Mkrtchyanas pasveikino poną Juozą Bernatonį su naujuoju paskyrimu ir palinkėjo jam produktyvios veiklos.

    Juozas Bernatonis savo ruožtu pažymėjo, kad politiniai santykiai tarp dviejų šalių yra aukšto lygio, jie paremti gilia Lietuvos ir Armėnijos žmonių tarpusavio pagarba. Komiteto pirmininkas taip pat pridūrė, kad ekonominiai santykiai tarp šių šalių per pastaruosius metus pastebimai išaugo.  Seimo užsienio reikalų komiteto vadovas, be kita ko, pabrėžė aktyvią Lietuvos armėnų bendruomenės atstovų veiklą visuomeniniame šalies gyvenime.

    Pokalbio metu Armėnijos ambasadorius pastebėjo, kad būtina suteikti naujo postūmio dvišaliams ekonominiams ryšiams, sukurti sąlygas jiems plėtotis. Atsakydamas į tai, jo pašnekovas pasidžiaugė, kad Tarpparlamentinių ryšių su Armėnija grupė šiame Seime yra viena didžiausių, taigi tai tampa puikia galimybe, kurią reikėtų pasinaudoti gilinant ir plečiant santykius tarp abiejų valstybių parlamentų.

    Armėnijos ambasadorius pristatė svarbiausius savo šalies užsienio politikos prioritetus, taip pat naujausius įvykius, susijusius su Karabacho konflikto eiga.

    Juozas Bernatonis dar kartą patvirtino, kad Lietuvos pozicija dėl Karabacho konflikto atitinka ES poziciją. Jis taip pat išreiškė viltį, kad derybos dėl bazinio Armėnijos ir ES susitarimo artimiausiu metu bus sėkmingai užbaigtos.

     

    Šaltinis: https://news.am/eng/news/368128.html

    About