• Armėnijos ambasadorius informavo Lietuvos užsienio reikalų viceministrą apie Azerbaidžano agresiją

    by  • 25 vasario, 2017 • Naujienos

    Armėnijos ambasadorius informavo Lietuvos užsienio reikalų viceministrą apie Azerbaidžano agresijąŠių metų Vasario 6 d. Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Tigranas Mkrtchyanas susitiko su naujai paskirtu Lietuvos Užsienio reikalų viceministru Dariumi Skusevičiumi.
    Ambasadorius pasveikino D.Skusevičių su naujomis pareigomis ir palinkėjo sėkmės. Pokalbio metu ambasadorius atkreipė dėmesį į Armėnijos ir Europos sąjungos bazinį susitarimą, kuris planuojamas pasirašyti dar šiais metais. Jis taip pat pažymėjo, kad šiuo metu vyksta aktyvios derybos dėl vizų režimo tarp ES šalių ir Armėnijos supaprastinimo.

    Tolesnio sutikimo metu ambasadorius Tigranas Mkrtchyanas informavo savo pašnekovą apie praėjusių metų Balandžio mėnesio Azerbaidžano įgyvendintą agresiją prieš Kalnų Karabacho Respubliką ir supažindino su esama padėtimi, kuri susidarė po paskutinio Gruodžio mėnesio Azerbaidžano pajėgų išpuolio jau Armėnijos respublikos pasienyje.

    Atsižvelgdamas į tai, Tigranas Mkrtchyanas pabrėžė, kad Azerbaidžanas atsisako vykdyti Vienos ir Sankt Peterburgo viršūnių sutikimuose pasiektus susitarimus ir savo provokacijomis bei agresijos išpuoliais tik deda pastangas destabilizuoti padėtį ir nutraukti taikos įgyvendinimo procesą.

    Šaltinis: https://news.am/eng/news/371767.html

    About