• Atgimusiai Armėnijai jau 26 metai

    by  • 23 rugsėjo, 2017 • Aktualijos

    Rugsėjo 21 diena kaip ir kasmet Armėnijoje švenčiama nepriklausomybės diena. Tą dieną 1991 m.  vykusiame referendume dėl atsiskyrimo nuo SSRS Armėnijos žmonės dauguma balsų palaikė atsiskyrimo idėją ir tuo pačiu patvirtino Armėnijos aukščiausios tarybos 1990 m. rugpjūčio 23 d. priimtą nepriklausomybės deklaraciją, kuria buvo panaikinta Armėnijos SSR ir atkuriama neprilausoma Armėnijos respublika.

    Šią saulėtą rugsėjo dieną kaip ir kiekvienais metais Jerevane vyko nepriklausomybės dienos minėjimui skirti renginiai, kurie įtraukė ne tik miestiečius, bet ir gausius šalies svečius.

    Lietuvos užsienio reikalų ministras pasveikino Armėnijos užsienio reikalų ministrą E. Nalbandianą ir visus Armėnijos žmones Nepriklausomybės dienos proga.

    „Sveikinu Armėniją Nepriklausomybės dienos proga ir linkiu toliau skatinti šalies klestėjimą, puoselėti demokratiją ir saugumą“, – teigė ministras.

    L. Linkevičius taip pat pasidžiaugė, kad šiemet buvo baigtos derybos dėl naujojo ES-Armėnijos Visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės susitarimo, kuris pakeis 1999 metais pasirašytą ir šiuo metu galiojantį ES-Armėnijos Partnerystės ir bendradarbiavimo susitarimą. Ministras išreiškė viltį, kad tai labiau sustiprins ir pagilins ir dvišalius Lietuvos ir Armėnijos santykius, prisidės prie Armėnijos ekonominio klestėjimo.

    Šaltinis: https://va.mfa.lt/default/lt/naujienos/ministras-pasveikino-armenija-nepriklausomybes-dienos-proga

    About