• Ambasadorius Erikas Petrikas: Armėnija yra vienintelė EAEU šalis, su kuria Lietuva padidino eksportą

    by  • 6 sausio, 2018 • Naujienos, Verslas

    Armėnijos nacionalinės asamblėjos pirmininko pavaduotojas Eduardas Šarmazanovas trečiadienį, gruodžio 6 d., priėmė Lietuvos ambasadorių Eriką Petriką.

    Susitikimo pradžioje Armėnijos nacionalinės asamblėjos pirmininko pavaduotojas E. Šarmazanovas pažymėjo, kad Lietuva yra pirmoji šalis, kuri pripažino Armėnijos nepriklausomybę, ir vienintelė iš Baltijos valstybių, oficialiai pripažinusi armėnų genocidą. Armėnijos nacionalinės asamblėjos pirmininko pavaduotojas taip pat pasidžiaugė Armėnijos ir Lietuvos santykiais ir pažymėjo, kad artimiausioje ateityje jis rengiasi oficialiai aplankyti Lietuvą.

    Atsižvelgiant į visapusišką ir sustiprintą partnerystės susitarimą, kurį lapkričio 24 d. pasirašė Armėnija ir Europos Sąjunga (ES), Armėnijos parlamento pirmininko pavaduotojas pažymėjo, kad Armėnija yra vienintelė Eurazijos Ekonominės Sąjungos (EAEU) narė, pasirašiusi susitarimą su ES. Pasak jo, Armėnija gali tapti patikimu tiltu tarp EAEU ir ES valstybių narių.

    Eduardas Šarmazanovas taip pat kalbėjo apie Armėnijoje vykstančias institucines reformas, demokratijos plėtrą ir kovą su korupcija.

    Kalbėdamas apie Kalnų Karabacho (arm. Arcacho) konfliktą, E. Šarmazanovas pažymėjo: „Arcachas turi tokią pat teisę būti nepriklausomas, kaip ir Armėnija ir Lietuva, nes ji išėjo iš SSRS sudėties ir paskelbė nepriklausomybę tokiu  pačiu teisiniu pagrindu [kaip Armėnija ir Lietuva]“.

    Savo ruožtu ambasadorius E. Petrikas pasveikino pasirašytą minėtą Armėnijos ir ES susitarimą ir apibūdino Lietuvos ir Armėnijos santykius kaip pavyzdinius. Jis pridūrė, kad Armėnija yra vienintelė EAEU narė, su kuria Lietuva padidino eksportą.

    Lietuvos diplomatas pabrėžė Armėnijos ir Lietuvos bendradarbiavimo pasiekimus ir pažymėjo, kad iš Rytų partnerystės valstybių narių Lietuva  kaip nė viena kita teikia didelę reikšmę santykių su Armėnijai stiprinimui.

    Ambasadorius taip pat palietė Lietuvos bendruomenės formavimosi Armėnijoje klausimą.

     

    https://news.am/eng/news/424894.html

     

    About