• Draugystės tilto koncertas Lietuvos Kaune ir Armėnijos Vanadzore

    by  • 19 kovo, 2018 • Kultūra, Naujienos

    Šiandien kovo 19 d. Lietuvos ir Amėnijos nepriklausomų respublikų paskelbimo 100 metinėms paminėti buvo skritas renginys „Lietuva – Armėniją: Draugystės tiltai“. Renginys vienu metu vyko Lietuvoje Kauno Miko Petrausko vardo meno mokykloje ir Armėnijos Vanadzoro miesto Komitaso vardo mokykloje.

    Koncertų metu abiejų minėtų mokyklų moksleiviai atliko lietuvių ir armėnų kompozitorių kūrinius.  Tarp dviejų mokyklų įsteigtas televizijos tiltas, kurio metu mokyklos vadovai pasveikino vienas kitą.

    Renginio Kauno ir Vanadzoro  mokyklose pradžioje Armėnijos ambasadorius Lietuvoje – Tigran Mkrtchyan pasakė sveikinamąją kalbą. Savo kalboje Ambasadorius pažymėjo, kad armėnai ir lietuviai turi daugybę bendrų ir vienijančių  dalykų, nuo religijos iki daugeliu atžvilgių bendrojo likimo. Tarp kitų bendrų bruožų ambasadorius Tigran Mkrtchyan pabrėžė nepalaužiamą abiejų tautų valią, kad, nepaisant kliūčių ir sunkumų, jos surado galios kovoti ir atgauti savo nepriklausomybę. Ambasadorius pabrėžė, kad, kaip ir praėjusiais metais, tai taip pat bus pilna aktyvių kultūrinės diplomatijos iniciatyvų ir pakvietė svečius dalyvauti renginiuose, kuriuos organizuoja ambasada.

    Kaune vykusio renginio rėmėjai buvo Kauno armėnų bendruomenė, vadovaujama Aleksandro Bojadžiano  ir Kauno įvairių tautų kultūrų centrui.

    About