• ARMĖNŲ TEATRO DIENOS LIETUVOJE

    by  • 9 lapkričio, 2012 • Kultūra, Naujienos

    Spalio 8 – 14 d. įvyko „Armėnų teatro dienos Lietuvoje“, kurių metu buvo parodyti du monospektakliai, spalio 10 dieną – Kaune, 11 – dieną- Vilniuje, spalio 13 dieną – Visagine, kur jie tapo septinto tarptautinio monospektaklių festivalio „Atspindys“ dalimi. Pirmasis spektaklis „Aš praradau savo balsą“ – tai jauno, bet jau apdovanoto Armėnijoje režisieriaus Goro Margariano darbas pagal Liucijos Armonaitės pjesę „Katinėlis ir Paukštelis“. Tai vienos šeimos vienos gyvenimo dienos istorija, kurioje susvetimėjimas, psichologinis teroras paslėptas po dailiu kasdieniu fasadu. Spektaklio dėmesio centre – vienišos moters išgyvenimai, kuriuos meistriškai perteikė garsi armėnų aktorė Zaruhi Chačatrian. Spektaklio premjera įvyko 2012 m. kovą Jerevane, Valstybiniame Hakopo Paroniano muzikinės komedijos teatre per 10-ąjį „Armmono“ festivalį

    Kitą armėnų monospektaklį – „Seniausia profesija“ pagal Teimurazą Papašvilį sukūrė režisierius ir aktorius, Armėnijos Respublikos nusipelnęs artistas Robertas Akopianas. Seniausios profesijos atstovas, pasak spektaklio kūrėjų, yra vagis. Šios istorijos herojus – profesionalus vagis. Jo sąžinė rami dėl to, kad jis nėra nuskriaudęs nė vieno varguolio. Bet pagaliau herojus nusprendžia baigti vagies karjerą ir vesti…. Spektakliai įvyko rusų kalba.

    Po spektaklio Kaune, Vilniuje ir Visagine įvyko susitikimai su vietinės armėnų bendrijos nariais. Vilniuje susitikime dalyvavo ir Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Ara Aivazjan.

    Autorius: Ruslanas Arutiunianas

    Nuotraukos:

    1, 2 – spektaklių epizodai;

    3 – susitikimas Kaune;

    4 – armėnų teatralai Vilniaus senamestyje su Lucija Armonaite (antra iš kairės);

    5 – susitikime su Vilniaus armėnais;

    6 – pokalbis su Armėnijos ambasadorumi Lietuvoje Ara Ajvazjanu;

    7 – pokalbis su Regimantu Adomaičiu, festivalo „Atspindys“ vertinimo komisijos pirmininku;

    8 – su Visagino armėnais.

    About