• D. Mikutienės tradicinėje socialinėje akcijoje „Plauk garlaiviu Trakuose“ dalyvaus virš dviejų tūkstančių vaikų iš visos Lietuvos

    by  • 30 gegužės, 2013 • Aktualijos, Naujienos

    Dangutė Mikutienė

    Š.m. gegužės 31 d. prasidės LR Seimo narės Dangutės Mikutienės inicijuota akcija „Plauk garlaiviu Trakuose“.

    Jau septynerius metus Vaikų gynimo dienos proga, kartu su UAB „Barta“, Trakų istorijos muziejumi ir „Senąja kibinine“, o šiemet prisijungė Lietuvos – Armėnijos forumas, organizuojama socialinė akcija „Plauk garlaiviu Trakuose“, kuri vyks gegužės 31 – birželio 6 dienomis.

    Akcijos metu vaikai bus nemokamai plukdomi garlaiviu „Skaistis“ Galvės ežere, grožėsis Trakų pilies, Užutrakio dvaro vaizdais bei už mažesnę kainą galės apsilankyti Trakų pilyje bei paskanauti tradicinių kibinų.

    Akcijoje per septynerius metus sudalyvavo apie 20 tūkstančių vaikų. Šiais metais užsiregistravo virš 2 tūkst. vaikų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių.

    Simbolinis bilietas į garlaivį – piešinys konkursui „Mes piešiame Armėniją“.

    Lietuvą ir Armėniją sieja ilgamečiai ir draugiški santykiai. Lietuva pirmoji 1991 metais pripažino Armėnijos nepriklausomybę. Piešinių konkursas „Mes piešiame Armėniją“ skiriamas Lietuvos –Armėnijos forumo įsteigimui paminėti.

    ,,Kiekvienais metais sugalvojame vis kitokią piešinių konkurso temą. Praėjusiais metais tema buvo „Mes piešiame Indiją“, šiais metais pasirinkome kokurso temą – Armėnija, siekdami suteikti galimybę skleistis vaikų kūrybinei savimonei, raginti pamąstyti apie Armėnijos ir Lietuvos draugystės svarbą šaliai ir kiekvienam iš mūsų, skatinti aktyvų vaikų domėjimąsi Armėnijos kultūra ir tradicijomis ir taip prisidėti prie artimo tautų tautų bendradarbiavimo,“ – LR Seimo narė akcijos „Plauk garlaiviu Trakuose“ iniciatorė Dangutė Mikutienė“.

    About