• JAV Valstija Meinas Pripažino Kalno Karabakho Respublika

    by  • 2 liepos, 2013 • Aktualijos

    Meino Valstijos Vėliava

     

    Šių metų balandžio 10 d. Meino valstijos Atstovų rūmai ir Senatas priėmė bendrą rezoliuciją, kurioje pripažino Kalnų Karabacho Respublikos nepriklausomybę ir paragino JAV  prezidentą ir Kongresą paremti tautų apsisprendimo teisę ir demokratinę Kalnų Karabacho Respublikos nepriklausomybę.

    Rezoliucijoje JAV prezidentas ir Kongresas taip pat skatinami paremti konstruktyvų Kalnų Karabacho Respublikos dalyvavimą tarptautinės bendruomenės pastangose siekti teisingų ir ilgalaikių saugumo problemų sprendimų šiame strategiškai svarbiame regione.

    Rezoliuciją inicijavo ir pristatė Atstovų rūmų narys Scott Hamann, o jį parėmė atstovai Andrew M. Gattine ir Sara Gideon.

    Rezoliucijoje pabrėžta, kad Kalnų Karabachas yra anklavas Pietų Kaukaze ir tai yra istorinė Armėnijos teritorija, dauguma gyventojų kurioje yra armėnai. Diktatorius Josifas Stalinas 1921 m. perdavė Kalnų Karabachą Tarybiniam Azerbaidžanui. 1988 metų Vasario 20 d., Kalnų Karabache prasidėjo tautos išsivadavimo judėjimas, kuris įkvėpė visas Tarybų Sąjungos tautas stoti į kovą prieš tironiją ir ginti savo teises ir laisvę.

    Šios rezoliucijos tekstą originalo kalba galima rasti pagal žemiau pateiktą šaltinį.

    Šaltinis: http://asbarez.com/109297/breaking-news-maine-recognizes-artsakh-independence/

    About