• Puikus „Khachaturian Trio“ koncertas Vilniuje

    by  • 18 liepos, 2013 • Aktualijos

    „Khachaturian Trio“

    Liepos 5-6 d. „Kultūros naktį“, Rotušėje skambėjo klasikinė muzika. „Khachaturian Trio“ iš Armėnijos koncertas dedikuotas 110-osioms Aramo Chačaturiano metinėms. Pasirodyme buvo atliekami kūriniai: A. Chačaturiano „Adagio“ iš baleto „Spartakas”, „Lopšinė“ bei „Nune ir Kareno šokis“ iš baleto „Gajanė“, „Romansas“ ir „Valsas“ iš dramos „Maskaradas“, „Šokis su kardais“ iš baleto „Gajanė“, S. Rachmaninovo „Vocalise”, A. Dvoržako „Dumky“ trio.

    Khachaturian Trio” susikūrė 1999 m. ir iš pradžių vadinosi „Arsika“. Kolektyvas pakeitė pavadinimą 2008m. ir nuo to laiko vadinamas žymiausio armėnų kompozitoriaus Aramo Chačaturiano vardu. Muzikantai plačiai bendradarbiauja su Aramo Chačaturiano muziejumi Jerevane. Kolektyvo nariai – trys pripažinti kamerinės muzikos atlikėjai, kurių repertuare puikuojasi įvairių muzikos stilių kūriniai.

    „Khachaturian Trio“ daug gastroliuoją po Europą ir ne tik – Austrija, Šveicarija, Rusija, Lietuva, Latvija, Kinija, Australija, Pietų Ameriką, JAV. Tai dar ne pilnas šalių sąrašas, kur jau skambėjo „Khachaturian Trio“.

    Per pasirodymą Rotušėje susirinko pilna salė klausytojų. Aplodismentais ir ovacijomis jie palydejo kolektyvą iš Armėnijos. .Tikėkimės, kad tai buvo ne paskutinis „Khachaturian Trio“ vizitas į mūsų šalį.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    About