• Lietuva ir Armėnija bendradarbiaus nepaprastųjų situacijų srityje

    by  • 11 rugsėjo, 2013 • Aktualijos, Naujienos

    Rugpjūčio 23 d. Armėnijos nepaprastųjų situacijų ministras Armenas Ericianas priėmė Lietuvos ambasadorių Eriką Petriką. Naujai paskirtas ambasadorius pirmą kartą lankėsi šioje ministerijoje. Ministras A. Ericianas pristatė svečiams savo vadovaujamos ministerijos struktūrą, misiją, vystymosi perspektyvas, tarptautinį bendradarbiavimą ir programų įgyvendinimą.

    „Mes pasiruošę bendradarbiauti, taip pat dalintis savo patirtimi ir žiniomis. Esame išlaikę šiltus ir draugiškus santykius su panašiomis šalių partnerių tarnybomis ir pasirengę bendradarbiauti su Lietuvos įstaigomis atsakingomis už nepaprastųjų situacijų valdymą“ – susitikimo metu pareiškė ministras.

    Lietuvos ambasadorius pareiškė, kad jam didelė garbė vykdyti diplomatinę misiją Armėnijoje.

    „Aš jau spėjau susipažinti su Jūsų ministerijos susikūrimo istorija ir pasiekimais. Tai daro didelį įspūdį. Esu įsitikinęs, kad mes būtinai rasime daug sričių, kuriose galėsime efektyviai bendradarbiauti“ – pažymėjo ambasadorius.

    Pokalbio metu E. Petrikas pabrėžė, kad Lietuva Rytų partnerystės bendradarbiavimo sritį paskelbė  prioritetine, todėl visomis pastangomis skatins ir rems Armėnijos integraciją į Europą.

    Šaltinis: http://news.am/eng/news/168035.html

    About