• Seime apdovanoti Respublikinio vaikų piešinių konkurso „Mes piešiame Armėniją“ laureatai

    by  • 24 lapkričio, 2013 • Kultūra

    Lietuvos Respublikos Seimas

    Lietuvos Respublikos Seimas

    Spalio 4 d. Seime įvyko Respublikinio vaikų piešinių konkurso „Mes piešiame Armėniją“ finalinis apdovanojimas, kurį organizavo Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Armėnijos Respublika grupė. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo grupės pirmininkė Dangutė Mikutienė, Armėnijos Respublikos kultūros ministrė Hasmik Poghosyan bei ambasadorius Lietuvoje Ara Aivazian, Lietuvos-Armėnijos forumo koordinatorius Armen Airapetian bei kultūros viceministras Romas Jarockis.

    Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Armėnijos Respublika grupės pirmininkė D. Mikutienė, kartu su socialiniais partneriais UAB „Barta“, Trakų istorijos muziejumi, „Senąja kibinine“, Armėnijos Respublikos ambasada ir Lietuvos — Armėnijos forumu birželio 6 d. surengė jau 7–ąją socialinę akciją „Plauk garlaiviu Trakuose“, skirtą Vaikų gynimo dienai paminėti. Akcijos metu vaikai buvo nemokamai plukdomi garlaiviu „Skaistis“ Galvės ežere, grožėjosi Trakų salos pilies, Užutrakio dvaro vaizdais. Šiais metais akcijoje „Plauk garlaiviu Trakuose“ dalyvavo daugiau nei 2000 dalyvių. Simbolinis bilietas į garlaivį — piešinys Respublikiniam vaikų piešinių konkursui „Mes piešiame Armėniją“.

    „Kiekvienoje šalyje yra daug gražių ir vertingų istorine prasme vietovių, džiugu, kad vaikai mielai domisi, analizuoja jų architektūrą, todėl mes, suaugusieji, turime stengtis vaikams iš naujo pamatyti savo gimtąjį kraštą, o taip pat supažindinti su kitomis kultūromis“, — sakė grupės pirmininkė Dangutė Mikutienė.

    Skelbiant šį konkursą buvo siekiama suteikti galimybę skleistis vaikų kūrybinei savimonei, raginama pamąstyti apie Armėnijos ir Lietuvos draugystės svarbą šaliai ir kiekvienam iš mūsų, skatinamas aktyvus vaikų domėjimasis Armėnijos kultūra ir tradicijomis.

    Konkurse dalyvavo 146 ugdymo įstaigos, buvo gauti 1 386 vaikų darbai. Vertinimo komisija iš šių darbų išrinko 100 vaikų piešinių, organizatoriai išleido konkurso piešinių katalogą, o 54 vaikai buvo apdovanoti Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Armėnijos Respublika grupės narių, Armėnijos Respublikos ambasados įsteigtais prizais. Renginyje dalyvavo 200 kviestinių asmenų iš Lietuvos mokyklų.

    2013 spalio 4

    Šaltinis:  http://www.darbopartija.lt/naujienos/17772/

    Paspaudžiant nuorodą, galėsite pamatyti apdovanojimo metu padarytas nuotraukas:

    https://www.dropbox.com/sh/sajj140jheg35ih/mfDDmaFP2C

     

     

    About