• Kelionių blogeris iš Vilniaus: Azerbaidžano juodasis sąrašas nebaugina turistų, vykstančių į Karabachą

    by  • 18 spalio, 2017 • Naujienos, Turizmas

    Blogeris iš Lietuvos Stanislavas Gorbunovas pasidalino įspūdžiais apie savo kelionę į Armėniją ir Kalnų Karabachą: „Aš ką tik grįžau iš savaitės trukmės kelionės į Armėniją ir Kalnų Karabachą. Abi aplankytos vietos tapo tikrais atradimais. Privalu keliauti ten dabar, kol pasaulinis turizmas dar nesusidomėjo šiomis vietomis“, – rašo S. Gorbunovas.

    Beje, daug šalių apkeliavusį blogerį labiausiai nustebino ne gamtos ar istorijos paminklai, o ten gyvenantys žmonės.

    „Aš buvau sužavėtas jų širdingumu, gerumu ir atvirumu“, – dalinasi blogeris ir paantrina, kad pirmąją savo foto esė iš šios kelionės jis skiria Armėnijos žmonėms, kurie, jo žodžiais tariant, „atrodo tokie tolimi ir artimi mums tuo pačiu metu“.

    Pažvelkite į šiuos veidus ir jūs iškart suprasit, kad čia atvykti verta, jei čia dar nebuvote, ir kad jums čia bus įdomu ir patogu apsilankyti“ teigia S. Gorbunovas.

    Savo kelionės metu blogeris turėjo galimybę dalyvauti Karbacho  Tog miestelyje vykstančiame vyno festivalyje: „Čia susirinko daugybė žmonių iš viso pasaulio. Matyt, juos nelabai baugina Azerbaidžano juodasis sąrašas, į kurį įtraukiami visi, aplankantys nepripažintą, bet jau trečią dešimtmetį nepriklausomai gyvenančią Kalnų Karabacho respubliką, tarp armėnų labiau žinomą senuoju pavadinimu Arcach.

    Šaltiniai: https://news.am/eng/news/411622.html

    Незабываемые лица Армении и Нагорного Карабаха

     

    About