• Jerevanui 2800 metų ir Vilniaus sveikinimai Armėnijos sostinei

    by  • 1 rugsėjo, 2019 • Aktualijos, Kultūra, Turizmas

    Šių metų spalio 19 – 21 dienomis Jerevanas šventė 2800 metų sukaktį nuo tos dienos kai buvo įkurta Erebuni tvirtovė davusi pradžią šiolaikinei Armėnijos sostinei Jerevanui. Beje Urartų civilizacijos įkurta Erebuni tvirtovė buvo atrasta archeologų kaip senovės Pompėja ir jai skirtą muziejų su unikaliais radiniais gali aplankyti visi miesto svečiai. Per savo istoriją miestas matė gerų ir blogų metų, pakilimų ir ir nuopolių. Per Armėniją žygiavę užkariautojai, keitė miesto veidą ir gyventojų kiekį ir sudėtį. Dabartinį miesto veidą XX amž. pradžioje suformavo armėnų architektas urbanistas Aleksandras Tamanyanas.
    Vilniaus miestas pagerbdamas Jerevano 2800 įkūrimo metines papuošė tris Vilniaus tiltus Armėnijos trispalvės spalvomis. Baltasis tiltas buvo apšviestas raudonai, žaliasis mėlynai, o karaliaus Mindaugo buvo apšviestas oranžine spalva. Vilniaus miesto paskyroje buvo palikta sekančio turinio žinutė: Sveikiname Armėniją – šalies sostinė Jerevanas švenčia savo 2800-ąjį gimtadienį!
    Vilniaus tiltai ypatingai apšviesti mūsų draugams armėnams. Tą progą Armėnijos nacionalinis transliuotojas surengė reportažą apie Vilniaus ypatingą sveikinimą Jerevanui ir jo gyventojams.

    About